+380 (50) 692-99-99
Кейси та факти

Вчені з’ясували, яка музика ідеально підходить для роботи

Більшість людей вважають музику невід’ємною частиною свого життя, причому мова йде не тільки про офісних працівників. Спеціально підібрані музичні композиції допомагають розслаблятися, засинати, тренуватися і виконувати будь-яку роботу.

Згідно з результатами наукового дослідження, проведеного фахівцями Бірмінгемського університету, музика допомагає пришвидшити виконання рутинних справ, таких як перевірка електронної поштової скриньки або внесення даних в таблицю. Така інформація розміщена на ресурсі ScienceDirect.

Якщо ж необхідно виконати складне завдання, що вимагає високої швидкості, то музика повинна бути підібрана більш ретельно. Американські дослідники вважають, що підвищенню концентрації найкраще сприяють звуки природи, а пришвидшити виконання роботи непрофесіоналові допоможуть улюблені музичні треки. Для тих, хто схильний прислухатися до тексту пісні і відволікатися через це, підійдуть інструментальні композиції.

Вчені з Канади встановили, що для підвищення якості роботи слід слухати музику в стилі бароко. Учасники проведеного ними експерименту краще впоралися із завданням (складанням тестів на IQ) під більш енергійну музику.

Крім того, фахівцями було доведено, що ідеальним є середній рівень гучності музичного супроводу. Музика середньої і високої гучності стимулює абстрактне мислення, але при цьому надмірна гучність заважає мозку обробляти інформацію.