+380 (50) 692-99-99
Кейси та факти

Різдвяна музика налаштовує на позитив: результати дослідження

Вчені з’ясували, яку користь приносить прослуховування в передсвятковий період веселих і всім відомих різдвяних і новорічних мелодій.

За даними дослідників, тематичні мелодії позитивно впливають на підсвідомість, підвищують настрій і дають можливість зануритися в святкову атмосферу. Вони діють в трьох напрямках:

  • Активізують зону відпочинку в головному мозку – ділянку, що відповідає за гарні спогади, позитивність, оптимістичність, піднесений настрій. Як стверджують вчені, для активізації цієї ділянки досить прослуховувати святкові композиції протягом 10 хвилин.
  • Викликають теплі спогади про дитинство. Знайомі різдвяні мотиви дозволяють кожному знову відчути себе дитиною, відчути наближення дива та стати трохи щасливішими.
  • Підвищують рухову активність і дарують заряд енергії. Велика частина інтернет-користувачів веде малорухливий спосіб життя, що негативно позначається на стані здоров’я. Святкові композиції змушують слухача рухатися активніше та пританцьовувати в такт музиці, заряджають організм бадьорістю.