+380 (50) 692-99-99
Кейси та факти

Музична класика проти порушень сну: наукові дані

Дослідники з Академії звукової терапії (Великобританія) з’ясували, що прослуховування класичних музичних творів сприятливо позначається на якості сну і є чудовим засобом в боротьбі з безсонням. Наукові дані наведені в Medical Daily.

Вчені провели опитування серед 600 добровольців, результати якого показали, що класичні композиції не тільки допомагають поліпшити сон і перемогти безсоння, але і знижують больовий синдром, а також рівень тривожності.

Вплив мелодій на організм людини обумовлений частотою музичних вібрацій, які здатні поліпшувати кровопостачання в глибоких тканинах, позитивно впливати на структуру кісток. Як відомо, ще давньокитайські лікарі вважали, що за допомогою музики можна боротися з будь-якими захворюваннями, для цього слід лише правильно підібрати мелодію, що впливає на потрібні органи.

Як встановили фахівці з Університету Сан-Паулу (Бразилія), прослуховування музичної класики допомагає регулювати викид адреналіну в кровоносних судинах, зменшити частоту серцевих скорочень і знизити тиск. Вчені вважають, що класична музика впливає на блукаючий нерв, який бере участь в регулюванні тиску та серцевого ритму, і тим самим чинить заспокійливий ефект.

Таким чином, щоб розслабитися та пришвидшити  засинання, фахівці радять слухати класику.