+380 (50) 692-99-99
Музика

Як вибрати музику для кафе: приклади музичного оформлення

Вплив музики на емоції і поведінку людини неодноразово ставав предметом досліджень. Наприклад, доведено, що швидка, ритмічна музика спонукає відвідувачів кафе швидше приймати їжу і звільняти столики, а повільна, навпаки, змушує проводити більше часу в закладі і замовляти більше страв. Тому фонові композиції повинні підбиратися по темпоритму в залежності від часу доби і кількості гостей в закладі.

Давно відомо, що правильно підібрана фонова музика здатна збільшувати кількість продажів, формувати позитивний імідж закладу в очах відвідувачів і підвищувати їхню лояльність. Питання про те, як вибрати музику для кафе, залучає відвідувачів, цікавить багатьох власників закладів. Отже, розглянемо, якою має бути правильна фонова музика.

Деякі рекомендації щодо вибору музики для кафе

Музичний супровід в кафе в першу чергу має відповідати характеру закладу, проте існують загальні вимоги, які варто враховувати при підборі музики. Так, фонова музика повинна бути ненав’язливою, легкою, приємною і не дуже гучною.

Для фонового звучання найчастіше використовуються композиції такого музичного напрямку, як лаунж. Це легка, нейтральна, ненав’язлива музика, яка сприяє створенню комфортної атмосфери в закладі.

У кафе також буде доречною фонова музика в стилі чіл-аут, для якої характерна відсутність вираженого ритму і плавні, м’які переходи. Дослідження показали, що такі розслаблюючі композиції підсилюють апетит.

Також можна використовувати різні види легкої електронної музики, наприклад діп-хаус, джаз-хаус або есід-джаз, підійдуть також даунтемпо або тріп-хоп.

У плейлисти більш дорогих закладів варто включати мелодійні джазові та блюзові композиції, які допоможуть створити необхідну атмосферу і підкреслять імідж кафе.

Для тематичних закладів музика підбирається з урахуванням тематики. Наприклад, якщо мова йде про кафе з італійською кухнею, то слід створювати музичні збірки на основі італійських естрадних композицій та італо-диско.

Деякі власники кафе віддають перевагу музиці в стилі ембієнт. З одного боку, для такої музики характерне обволікуюче, м’яке фонове звучання, що сприяє релаксації. Однак, з іншого боку, в композиціях цього напрямку практично відсутній ритм і найчастіше розмиті вокальні партії, тому така музика навряд чи буде піднімати настрій відвідувачам.

Не рекомендується також використовувати в якості музики для кафе композиції, що знаходяться на піку популярності, російськомовну естраду, динамічну музику сучасних танцювальних стилів. Такий музичний супровід буде тільки відволікати гостей.

До питання про те, як вибрати музику для кафе, слід поставитися серйозно, оскільки правильне музичне оформлення є ефективним інструментом маркетингу. Якщо ви не володієте достатніми знаннями в сфері аудіомаркетингу, оптимальним рішенням буде співпраця з компанією Retail Music. За весь період своєї діяльності наша компанія накопичила великий досвід роботи з музичним оформленням різних видів бізнесу. Ми пропонуємо готові музичні добірки для різних закладів, а також створюємо індивідуальні плейлисти, виходячи зі специфіки кафе, потреб і цілей замовника.