+380 (50) 692-99-99
Музика

Легальна музика

Аудіобрендинг стає все більш популярним явищем серед власників різного роду бізнесу:

  • закладів громадського харчування;
  • барів і кав’ярень;
  • фітнес-центрів і СПА;
  • клубів і т. д.

Він сприяє зростанню впізнаваності бренду, лояльності клієнтів і збільшення продажів.

Особливості музики для бізнесу

До фонової музики пред’являється цілий ряд вимог. Вона повинна відповідати перевагам цільової аудиторії, створювати комфортну для них атмосферу. Для цього фахівці, що займаються музичним контентом для бізнесу, проводять численні маркетингові дослідження.

Однак існує ще один важливий аспект – в комерційних цілях повинна відтворюватись тільки легальна музика. Це означає, що за використання музики в бізнесі необхідно виплачувати грошові відрахування авторам і виконавцям композицій. Адже публічне відтворення музичного контенту можливе лише за згодою його власника прав. За дотриманням авторських прав в Україні стежить ОКУ – Організація колективного управління.

При цьому використання нелегальної музики через штрафи обійдеться дорожче, ніж виплати авторських відрахувань.

Крім відсутності штрафів легальна фонова музика надає ряд важливих переваг, таких як зручне управління контентом, часте оновлення, простота інтеграції рекламних оголошень і т. д.

Є три варіанти придбання легальної музики.

  • Укладення договорів з авторами або агентствами, що розпоряджаються авторською музикою
  • Самостійне укладення договору і виплата авторських прав в ОКУ
  • Закупівля аудіо-контенту через компанії, які уклали договір із звукозаписними лейблами і надають своїм клієнтам право легального використання контенту

Легальна музика для бізнесу: де замовити?

Щоб не виникло проблем з правовласниками музики при її використанні в вашому бізнесі, найпростіше замовити музичне оформлення в спеціальній компанії, яка надає аудіомаркетингові послуги. Тоді не доведеться самостійно вирішувати питання, пов’язані з правомірністю використання аудіо-контенту, і займатися виплатою авторських відрахувань. Все це за вас зробить компанія Retail Music.

У нашому арсеналі – тільки легальна музика, при використанні якої у вас не виникне жодних проблем.

Бажаємо успіхів вашому бізнесу!